< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Centrum voor Logica en Filosofie van de Wetenschappen (OE)

Tijdsduur:1 jul 1977 →  Heden
Organisatieprofiel:

Het Centrum voor Logica en Analytische Wijsbegeerte (CLAW) coördineert alle onderzoek binnen het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aangaande logica en analytische filosofie, met bijzondere aandacht voor de filosofie van specifieke wetenschappen.
Het Centrum werkt samen met andere Belgische onderzoekers binnen het Nationaal Centrum voor Navorsingen in de Logica en met internationale onderzoekers in onderzoeksprogramma’s binnen de filosofie van de wetenschappen. Het Centrum is zeer actief op het vlak van de organisatie van lezingen en workshops in samenwerking met buitenlandse collega's.

De onderzoeksprojecten en publicaties van het Centrum overspannen de volgende domeinen:
•Alle takken van de logica
•Grondslagen van de wiskunde, inclusief waarschijnlijkheidsrekening
•Filosofie van de fysica en de chemie
•Filosofie van de biologie
•Filosofie van de cognitie- en de sociale wetenschappen
•Filosofie van de geneeskunde en de psychiatrie

Trefwoorden:Philosophy of Mind, Philosophy of Language, Metaphysics, Philosophy of Cognitive and Social Sciences, Philosophy of Biology, Philosophy of Physics and Chemistry, Philosophy of Mathematics, Epistemology, Logic, Philosophy of Science (feneral)
Disciplines:Andere filosofie, ethiek en religiestudies niet elders geclassificeerd, Theorie en methodologie in de filosofie, Filosofie, Ethiek, Algemene pedagogische en onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschappen